Home > Over ons

Over ons

Wij zijn zeer ervaren onderwijsprofessionals met veel kennis van en hart voor verschillende onderwijssoorten. We staan voor onderwijs met vooral aandacht voor mensen die erin werken of erin willen werken. Voor ons staat het belang van mensen met kwaliteit die ons onderwijs maken tot wat het is, altijd voorop.
En verder kunnen we van alles over onszelf zeggen, maar laten we dat veel liever aan anderen over :)

Hoe wij kwaliteit herkennen en verbinden volgens anderen

Liesbeth Pronk, 1e graads docent biologie en voorzitter van de sectie biologie, Copernicus, Almere College te Dronten
Drie jaar geleden ging een collega met pensioen en ik moest op zoek naar een nieuwe collega. Maurice belde mij op en vertelde over Tessa, die als beginnend docent op het Echnaton in Almere-Stad was gestart in dezelfde periode dat hij daar werkte als afdelingleider. Tessa vond lesgeven in Almere af en toe best moeilijk. Maar Maurice wist zeker dat ze het in zich had om zich te ontwikkelen tot een uitstekend docent. Door de aanbeveling van Maurice heb ik Tessa uitgenodigd. Na de sollicitatieprocedure, waarbij ook een aantal ervaren docenten uitgenodigd waren, heeft mijn sectie voor Tessa gekozen. Op basis van alleen sollicitatiegesprekken iemand aannemen is best lastig en eerlijk gezegd twijfelden we tussen twee kandidaten. Deze twijfel was volkomen onterecht. Tessa is een topdocent: ze heeft hart voor de leerlingen, ontwikkelt mooie gestructureerde lessen, komt met leuke ideeën, kan heel goed samenwerken en ze heeft visie op onderwijs. Een mooie aanwinst voor onze sectie! Ik ben dus heel blij dat Maurice me op Tessa attendeerde!

Kortom: Maurice herkent talent, weet waar iemand goed op zijn plek zit en wist mij te overtuigen.

Patricia Bleeker, directeur Clusius College te Castricum
Destijds werd ik door Maurice getipt in verband met een openstaande vacature van teamleider bij ons. Maurice heeft toen een kandidaat voorgedragen die, zeker gezien de eisen die gesteld werden in de vacature, niet zomaar zou worden uitgenodigd. En wat zijn wij nog steeds blij met deze voordracht! Hiermee bewijst Maurice voor mij dat hij zicht heeft op kwaliteit en verder kijkt dan de gestelde eisen; hij kijkt naar potentie en verbindt hiermee de behoefte van mijn organisatie met het potentieel aan talent van zijn kandidaat.

Wilbert Leendertse, teamleider Landstede Dronten en Lelystad
Als docent Nederlands aan het vmbo kreeg ik te maken met een vernieuwende school. Drie scholen onder 1 dak: 2 vmbo-scholen met hun BBL en KBL afdelingen en het mbo met hun niveau 1 en 2 opleidingen. In deze setting kreeg ik te maken met Jantine Smit, zij was destijds teamleider van het mbo. Ik was zoekende naar een nieuwe uitdaging en Jantine heeft mij toen getipt en aanbevolen voor de functie die vrijkwam. Nu na drie jaar kan ik stellen dat dit een zeer goede tip was. Ik heb mijn teamleiderstaken intussen uitgebreid met het teamleiderschap van een tweede locatie en heb helemaal mijn draai gevonden.
Daarnaast heeft zij mij getipt toen ik op zoek was naar een geschikte docent voor niveau 1 en 2. De betreffende persoon heb ik ondanks dat zij niet uit het onderwijs kwam naar aanleiding daarvan uitgenodigd voor een gesprek en hierna ook aangenomen op onze locatie in Dronten. Zij bleek precies de persoon die wij zochten. Ondertussen werkt zij alweer bijna 2 jaar, naar zeer grote tevredenheid, binnen ons team.

Tessa Dillerop, 2 de graads docent biologie Copernicus, Almere College te Dronten 
Maurice heeft mij 8 jaar geleden aangenomen als zij-instromer in het onderwijs. Ik had geen ervaring, geen bevoegdheid, maar wel een sterke motivatie om in het onderwijs te gaan werken. Na 4 jaar gewerkt te hebben op deze werkplek, ondertussen in het bezit van mijn bevoegdheid biologie, kwam ik een vacature tegen in mijn woonplaats. Ik twijfelde, was ik wel geschikt voor deze functie, paste deze school bij mij en vice versa en was het al wel tijd om weer te sollicteren?
Ik nam contact op met Maurice. Hij zag mij zeker op die andere school, pleegde een belletje met Liesbeth, heeft mijn sollicitatiebrief doorgenomen en nog geen week later zat ik op gesprek om vervolgens na een tweede gesprek aangenomen te worden. Ik solliciteerde met een eerlijke referentie op voorhand. Maurice was eerlijk naar mijn nieuwe werkgever; ik had relatief weinig ervaring, had nog veel te leren, maar ik pas binnen de school en de sectie. Een betere start had ik niet kunnen wensen.

Onyema Onwuka, 1e graads docent aardrijkskunde, Het Schoter te Haarlem
Als zij-instromend docent ben ik aangenomen door Maurice op een school waar ik les kon gaan geven aan (o.a.) een eindexamenklas.
Als zij-instromer had ik hele andere soort werkervaring opgebouwd dan de meeste scholen zouden vragen in een vacatureomschrijving. Maar Maurice heeft mijn CV er tussenuit gepikt en na een sollicitatiegesprek voorgesteld aan de directie. Ik was aangenomen. Maurice heeft mensenkennis en geeft vertrouwen. Een fijne combinatie. Ik bleek een hele goede match, mijn eindexamenleerlingen scoorden ruim boven het landelijk gemiddelde. 

Aanbod O(O)P Aanbod tijdelijk leiderschap