Home > Voor scholen > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik een werknemer aanraden zich aan te melden?

Ja, heel graag zelfs. Tenminste, als die werknemer in potentie kwaliteit kan leveren maar er op de huidige school geen plaats (meer) is of dat het op een andere manier niet (meer) past. Dat is wel de voorwaarde, want we willen juist voorkomen dat mensen die eigenlijk ongeschikt zijn voor het onderwijs 'doorgeschoven' worden. Maar als het gewoon gaat om 'blije' mobiliteit; heel graag!

Wanneer en wat moet ik als school betalen?

De kandidaat/sollicitant komt in dienst van de school. De school betaalt aan M/V Kwaliteit een eenmalig bedrag van 450 euro nadat er een match is. Dit bedrag dekt de kosten die wij maken voor het platform en de gesprekken die we met scholen en professionals voeren om tot een goede match te komen. 

 

 

Werft m/v kwaliteit ook onder mijn goede docenten?

Het gaat bij m/v kwaliteit om de kwaliteit van de verbinding tussen school en docent. Als beide partijen zich goed bij elkaar voelen, zijn wij voor beiden oninteressant. M/v kwaliteit is dus geen recruiter.
 

Werken jullie ook met zij-instromers?

Zeker doen we dat. Mensen die nog nooit in het onderwijs hebben gewerkt, maar wel de overstap willen maken noemen we potentials en zijn van harte welkom. Ze komen uiteraard alleen op de kaart als we denken dat ze geschikt zijn en een goede bijdrage aan het onderwijs kunnen leveren.